EEN BRUIDSJURK HUREN, PRO’S & CON’S

Het is een feit: trouwjurken zijn niet goedkoop. Over het algemeen kost het ten minste vier figuren, de prijs van een jurk klinkt nog duurder als je bedenkt dat je hem maar één keer in je leven zult dragen. Het komt vaker voor dat bruidjes zich afvragen, zal ik een jurk kopen of huren?

SHE BRIDAL HOUSE biedt trouwjurken aan in optie verhuur en verkoop. In deze blog overlopen we samen in alle transparantie de voor -en nadelen van jouw verhuurjurk.

Pro: het kost minder

Dit is waarschijnlijk de grootste pro van allemaal en waarschijnlijk waardoor je in eerste instantie hebt overwogen om een trouwjurk te huren. Met huren kunnen jurken die ver boven het budget waren, plotseling in de sfeer van de mogelijkheid komen. Het huren van een jurk is een veel goedkopere optie dan het kopen van een jurk en brengt vaak bruidsjurken met vier cijfers naar drie. Bij She Bridal House lopen de verhuurjurken tot maximum €750,00 per jurk. 

Pro: je zou wat extra’s kunnen krijgen

Als je een jurk huurt, krijg je bij ons meer voor je geld. Wij bieden namelijk steeds een sluier naar keuze aan bij jouw trouwjurk. Ook is het mogelijk om een kroon uit de huurcollectie te nemen bij jouw pakket. Wij hebben ook limited edition kronen en haarstukken te koop. Bij een koopjurk zal je hoogstwaarschijnlijk ook een aangepaste sluier willen, deze zou je dan ook moeten kopen. Indien je bij ons toch een jurk koopt, kan je nog steeds apart een sluier huren bij SHE. 

Pro: het is niet nodig om het zelf schoon te maken

Nadat je de hele dag en nacht je witte jurk hebt gedragen, is de kans groot dat hij wat vuil wordt. Maar gelukkig is schoonmaken inbegrepen bij het huren van jouw trouwjurk. Stomerij voor een bruidsjurk kunnen oplopen tot honderden euro’s. Maar deze schoonmaak-prijzen zitten steeds in de huurprijs inbegrepen. Yay!

Klinkt allemaal heel goed denk je? Ons Bridal House is helemaal voorstander van jurk verhuur. En over het algemeen zit alles in de prijs inbegrepen.

Con: not yours

Je mag de trouwjurk niet zelf houden na je grote dag en andere bruidjes gaan deze weer dragen of hebben deze zelfs al voor jou gedragen.

Con: beperkte stijlen

We hebben een ruim aanbod aan huurjurken in de winkel hangen. Maar als u opzoek bent naar een heel specifieke stijl of als u een kieskeurige shopper bent, is huren misschien niet de beste keuze. Stijlopties kunnen niet alleen beperkter zijn, maar het kan ook zijn dat bepaalde jurken niet beschikbaar zijn op de datum dat je ze nodig hebt. Probeer hier steeds mee rekening te houden en flexibel te zijn.

Con: beperkte maten

Want zelfs als je wél jouw droomjurk vindt en deze wel beschikbaar is, is het mogelijk dat deze niet in uw maat beschikbaar is. We kunnen meestal retouches aanbrengen dus eventueel kan de jurk ingenomen worden, maar dit is afhankelijk van de jurk, dit is niet mogelijk bij alle jurken.

Con: lichte gebruikssporen

Wij geven bij SHE Bridal House enkel propere jurken mee. Maar gebruikssporen op een huurjurk zijn normaal. Aangezien je waarsschijnlijk niet de eerste bruid bent die de jurk draagt, moet de coupeuses de trouwjurk steeds aanpassen zodat hij past bij iedere bruid. Ook wordt de jurk meerdere malen gewassen. Gebruikssporen aan het binnenste deel van de onderkant van de sleep is soms dus onvermijdelijk.

Con: extra voorzichtig

Aangezien de jurk niet van jou is, wordt er verwacht dat er extra voorzichtig met de jurk wordt omgegaan. Als de jurk extreem bevuild, kapot of zelfs kwijt geraakt dan wordt de waarborg ingehouden of bij verlies/extreme gevallen zelfs het volledige aankoopbedrag bovenop de huurprijs aangerekend. Een huurjurk kan dus snel een hoog prijskaartje krijgen door oonvoorzichtigheid of ongelukken! 

Sta dus voor je pasafspraak open voor verschillende opties. We bespreken graag met je al jouw opties. Probeer ook steeds transparant te zijn over jouw budget. Als jouw bruidsstyliste denk ik graag met je mee. 

Recente bridal posts

JOUW DROOMJURK VOLLEDIG OP MAAT

Als je dit leest, weet je vast wel dat in onze Bridal House het mogelijk is om jouw trouwjurk te huren of te kopen. Indien een koopjurk in jouw budget valt, lees zeker verder.

15 SNELLE TIPS VOOR JE BEGINT MET PLANNEN

Naast een trouwjurk kiezen, moet je ook een volledige trouwfeest plannen. Je geeft letterlijk het feest van je leven. Weet waar je rekening mee moet houden en lees hier 15 belangrijke tips om jouw trouw vlotter te plannen.

BASIC Q&A’S VÓÓR JE JOUW DROOMJURK KOOPT

Ik kan het raden, je hebt waarschijnlijk -yes- gezegd tegen de liefde van je leven maar nog geen -yes to the dress-. Een trouwjurk kopen is een hele inspanning. Hieronder vind je enkele vragen die hoogstwaarschijnlijk al door jouw hoofd zijn gespookt…